Smanjen broj počinilaca krivičnih djela u oblasti narkotika

0
ilustracija

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo za šest mjeseci ove godine podnesena su četiri izvještaja protiv četiri lica zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Portparol Centra Danka Tešić rekla je Srni da je u odnosu na isti period prošle godine prijavljeno šest lica manje, a počinjen je isti broj krivičnih djela.

Ona je navela da je prilikom provođenja operativne akcije „Plantaža 2015“ u junu na području opštine Istočna Ilidža pronađeno 10 sadnica marihuane.

„U više navrata pronađene su i oduzete različite vrste opojnih droga – 60,44 grama marihuane, 58,4 grama spida, 0,9 grama kokaina, 0,8 grama heroina i izvjesna količina tableta `ekstazija`“, kaže Tešićeva.

Ona je navela da je u ovom periodu registrovano i 30 prekršaja iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, koji su sankcionisani podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka u 16 slučajeva i izdavanjem prekršajnih naloga u 14 slučajeva.

Tešićeva je rekla da CJB organizuje u školama predavanja o zloupotrebi opojnih droga i narkotičkih sredstava, te sprovodi niz akcija i dijeli letke edukativnog karaktera koji sadrže osnovna uputstva o najčešće korištenim drogama, o simptomima koji ukazuju na konzumiranje droge, kao i savjete roditeljima šta da rade kada se suoče sa pojavom konzumiranja droge kod mladih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare