Smanjen broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta

0

Na području u nadležnosti Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u januaru je evidentirano 55 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, što je za 5,77 odsto manje nego u januaru prošle godine, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Tešićeva je navela da je nadležnim tužilaštvima podneseno 49 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 33 lica.

„Koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu iznosi 46,43 odsto, dok je koeficijent ukupne rasvijetljenosti ovih krivičnih djela 72,73 odsto“, rekla je Tešićeva.

Ona je dodala da je u januaru registrovano najviše krivičnih djela teške krađe, i to 19.

Prema njenim riječima, u januaru je prijavljena jedna krađa motornog vozila u Istočnom Novom Sarajevu koje još nije pronađeno.

Tešićeva je navela da je u januaru registrovano i devet krivičnih djela privrednog kriminaliteta, a nadležnom tužilaštvu je podnesen izvještaj protiv sedam lica službenika Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ Banjaluka zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela nesavjestan rad u službi, zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

„Izvršenjem ovih krivičnih djela Mikrokreditnom društvu `Mikrofin` pričinjena je materijalna šteta od 304.474 KM, dok je iznos protivpravno stečene imovinske koristi 250.000 KM“, rekla je Tešićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare