Služena večernja liturgija i naložen badnjak

0

U crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Palama večeras je služena večernja liturgija, a potom u porti po običaju, tradicionalno, naložen badnjak.


Na Božić u 05.00 h će u istoj crkvi biti održana božićna liturgija. Večeras su i u ostalim hramovima i crkvama na području Sarajevsko-romanijske regije osveštani i naloženi badnjaci.

U ponoć će prvi put biti održano bogosluženje i u Hramu Sabora Svetog Arhangela u izgradnji.

U crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu večeras je, nakon bogosluženja na Badnje veče, u porti ovog hrama održano nalaganje badnjaka i vatromet, kojem je prisustvovalo više od 500 vjernika.

Službama i paljenjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo. Proslava Badnje večeri nastavlja se u krugu porodice uz posnu trpezu.

Badnjak je hrastovo drvo koje u hrišćanstvu simbolizuje drvo na čijoj vatri se u vitlejemskoj pećini grijao tek rođeni Bogomladenac.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/badnje-vece-2015/] width=[54] height=[54] title=[Služena večernja liturgija i naložen badnjak] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare