Služena božićna misa

0

U katoličkoj Crkvi Svetog Josipa Radnika na Palama danas je božićnu misu služio župnik Fabijan Stanušić koji je u obraćanju vjernicima rekao da nema nijednog hrišćanina kojeg neće obuzeti topla radost oko srca tokom proslave Božića.
“Dok slavimo tu radosnu stvarnost da je Bog sa nama, želimo postati svjesni kako kao vjernici ne smijemo bježati od njega, nego tražiti vrijeme koje ćemo provesti sa njim. Otvoriti mu svoje savjesti, srca, duše, život, neka se udomi, jer se zato i rodio – da bi bio sa nama”, istakao je Stanušić tokom mise.

Prema njegovim riječima, ako su vjernici svjesni da su voljena Božija djeca, u njima će živjeti snaga vjere i nade, uprkos svim izazovima svakodnevice, te da slaviti Božić znači da treba prepoznati Božiju blizinu i u njoj naći izvor snage i nade.

Stanušić kaže da u Isusu treba naći uporište za čuvanje porodičnog gnijezda, rađanje i vaspitanje djece, vjernost u braku, međusobnu slogu i zajedništvo, snagu praštanja i pomirenja kako bi živjeli u Božijoj ljubavi.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju Božić – najradosniji hrišćanski praznik.

Božić danas proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments