Služen parastos za 28 poginulih radnika fabrike „Famos“

0

Parastosom i polaganjem vijenaca i cvijeća u nedjelju je na Palama na spomen-obilježju u krugu fabrike „Famos“ Koran odata počast za 28 radnika ovog preduzeća koji su kao borci Vojske Republike Srpske poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence i cvijeće na spomenik radnicima „Famosa“ položile su delegacije opštinske Boračke organizacije, opštine Pale, SUBNOR-a Pale, Crvenog krsta Republike Srpske i članovi porodica poginulih boraca.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina istakao je da se na ovaj način ne dozvoljava da se zaboravi stradanje pripadnika Vojske Republike Srpske jer da nije bilo ljudi koji su bili spremni da daju život i dijelove tijela ne bi bilo ni Srpske.

Parađina je naglasio, kada je riječ o boračkoj populaciji, da je na Palama riješeno njihovo stambeno pitanje, ali da je Boračka organizacija nezadovoljna zapošljavanjem ove kategorije.

„Osuđujemo stranačko zapošljavanje. Ne može biti važnija partijska knjižica od života datog za Republiku Srpsku. Moraju se vrednovati i neki drugi kriterijumi, a to je prije svega stručnost, znanje i pripadnost najzaslužnijim kategorijama“, naveo je Parađina.

Biljana Spasojević rekla je da su ona i njen suprug Željko, koji je poginuo na olovskom ratištu 1994. godine, bili radnici fabrike „Famos“.

„Izgubio je život čuvajući Republiku Srpsku. Svake godine se okupljamo ovdje da bismo odali počast poginulim borcima“, rekla je ona, dodajući da je žalosno da fabrika „Famos“, koja je u ratu odbranjena i očuvana, sada ne radi.

Spasojevićeva je naglasila da je nakon zatvaranja „Famosa“ bez posla i plate bilo teško školovati djecu, a još je teže kada završe fakultet da nemaju posla.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare