Služen parastos ubijenim civilima u koloni iz Goražda

0

ROGATICA – U mjestu Kukavice kod Rogatice danas je služen parastos i položeni vijenci ispred spomen-ploče sa imenima 26 ubijenih srpskih civila iz kolone koja se kretala vozilima iz Goražda, koje su snage takozvane Armije BiH u kanjonu, iz zasjede, mučki ubile na današnji dan 1992, a više od 80 ranile.

Vijence su položile delegacije rodbine poginulih civila, zamjenik predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandar Savić, predstavnici opštinske vlasti Rogatice, delegacija rogatičke Boračke organizacije, Boračke ornanizacije Novo Goražde, Boračke organizacije iz Čajniča i Boračke organizacije iz Višegrada.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je novinarima da je riječ o teškom zločinu, budući da je iz zasjede napadnuta kolona civila, kao i da se na ovom mjestu obnavljaju sjećanja na stradale.

„Ovo se dogodilo na području opštine Rogatica, a bila je kolona lica u automobilima i jednom autobusu koji su se povlačili iz Goražda u jednom zbjegu, te je na nama da održimo sjećanje na njih, da dolazimo i prislužimo svijeće“, rekao je Jagodić.

Savić je rekao da su se bivši sugrađani ubijenih srpskih civila na ovom mjestu ponijeli kukavički, ubijajući nedužnu djecu, ljude u sanitetu, a nažalost, i do danas ništa se značajno nije uradilo da se krivci ovog zločina dovedu pred lice pravde.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare