Služen parastos na Vojničkom groblju Vraca

0
Služen parastos na Vojničkom groblju Vraca

ISTOČNO SARAJEVO – Polaganjem cvijeća i služenjem parastosa poginulim borcima kod Centralnog krsta na Vojničkom groblju na Vracama, Boračka organizacija opštine Istočno Novo Sarajevo danas je odala počast srpskim borcima koji su dali život za Republiku Srpsku.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak istakao je da bi Boračka organizacija i borci trebalo da imaju posebno mjesto u društvu, imajući u vidu da su mnogi dali život za Srpsku, a mnogi koji su bili spremni na tu žrtvu danas se nalaze u teškim životnim uslovima.

„Veliki broj demobilisanih boraca je nezaposlen, živi od jednokratne pomoć. Mi smo od Vlade Republike Srpske tražili da se dokupi staž za one koji nemaju 15 godina radnog staža, a imaju 65 godina starosti. Tražili smo i da se borcima koji napune 65 godina odmah počne isplaćivati mjesečni borački dodatak, a ne da se čeka godinu dana. Nažalost, naši zahtjevi nisu prihvaćeni i mi smo oslonjeni na pomoć lokalne zajednice i grada“, rekao je Tuševljak.

Supruga poginulog borca Milka Majdov kaže da je ona stambeno zbrinuta, kao i njena djeca, ali da ima onih kojima to pitanje još nije riješeno.

„Trebalo bi da se vodi više računa o djeci poginulih boraca, da imaju prednost prilikom zapošljavanja i nadam se da će im to neko i omogućiti“, navela je ona.

Članovi Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo u okviru obilježavanja Dana boraca Republike Srpske juče su posjetili porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide u njihovim domovima i uručili im jednokratnu pomoć.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments