Slučaj Hidrogradnja: Povjerioci potražuju još oko šest miliona KM

0

Stečajni upravnik Građevinsko-industrijskog kombinata „Hidrogradnja“ Pale Radomir Jokić rekao je Srni da se od januara do danas javilo još dvadesetak povjerilaca koji potražuju oko šest miliona KM, tako da ukupna potraživanja povjerilaca iznose oko 18 miliona KM. Jokić je napomenuo da je ranije oko 250 povjerilaca potraživalo oko 12 miliona KM. „Nova potraživanja od šest miliona maraka biće ispitana u narednom periodu“, rekao je Jokić i dodao da se sada radi na formiranju stečajne mase i da će se pristupiti procjeni cjelokupne imovine.

On je naglasio da se pokušavaju naplatiti potraživanja od dužnika „Hidrogradnje“ i da se po tom osnovu vodi niz sudskih postupaka.

Jokić je rekao da će, osim procjene vrijednosti imovine, biti donesena odluka šta od imovine može da se koristi kod nastavka poslovanja, a šta treba otpisati kao rashodovanu i na koji način je unovčiti.

„Kada se u cjelosti uredi stečajna masa i utvrdi se šta ona predstavlja i koja je njena vrijednost, i kada se budu znala utvrđena potraživanja, pristupiće se unovčenju rashodovane imovine i djelimičnoj ili cjelokupnoj reorganizaciji stečajnog dužnika“, pojasnio je Jokić.

Jokić je naglasio da se traga za potencijalnim investitorima, odnosno partnerom za reorganizaciju.

On je podsjetio da je 12. decembra prošle godine u Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu okončano ročište u slučaju stečajnog dužnika na kojem su ispitane 232 do tada prispjele prijave, kojima povjerioci potražuju nešto više od 12 miliona KM.

Tadašnji predsjednik Vlade Srpske Aleksandar DŽombić izjavio je da je stečajna reorganizacija jedini izlaz za ovaj privredni subjekt.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare