Složne komšije uredile puteve i trasu elektromreže

0

FOČA – Mještani pograničnih sela između Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ u opštinama Foča i Foča-Ustikolina zajedničkim snagama uredili su lokalne puteve i raskresali trasu niskonaponske mreže, zahvaljujući čemu je olakšana komunikacija i obezbijeđeno mnogo kvalitetnije napajanje strujom tog područja.

Da se sve može kada se komšijske ruke slože, pokazali su, po ko zna koji put, žitelji Capa, Vranjevića, Brajića, Glavice, Filipovića i ostalih sela uz rijeku Kolinu, koja se protežu sa obje strane međuentitetske granice.

U više akcija, kojima se odazvao veliki broj mještana, raskresano je rastinje oko niskonaponske mreže, kao i rastinje oko lokalnih puteva, a nasute su i udarne rupe.

Predsjednik Savjeta fočanske mjesne zajednice Cape-Ustikolina Milan Gagović rekao je da su u zimskom periodu znali i po dvadesetak puta ostajati bez struje zbog obrušavanja granja i drveća, pod teretom snijega, po strujnim žicama.

„Trasu smo raskresali prije posljednjeg snijega i odmah se pokazalo koliko je to značilo, jer ovoga puta nije bilo većih kvarova na mreži i brojnih nestanaka struje“, rekao je Gagović.

Gafović je naveo da su, koliko su im to mogućnosti dozvolile, uredili gotovo sve lokalne puteve u ovoj mjesnoj zajednici.

„Raskresali smo rastinje i nasuli rupe, a za saniranje većih oštećenja na pojedinim mjestima na kojima se put otisnuo pomoći će nam opština“, rekao je Gagović.

Posebno su srećni, priča Gagović, što je u akcijama učestvovao veliki broj mladih.

„Raduje nas da se mnogo omladine počelo da odaziva ovakvim akcijama. Svi smo zajedno zasukali rukave, i Srbi i Bošnjaci, svih uzrasta i svih profila obrazovanja, pa smo tako, između ostalih, u ovim mobama imali i ljekare iz susjedne Ustikoline, kao i našeg načelnika policije Velimira Kostovića“, naveo je Gagović.

Ustikoljani su još jednom pokazali šta znači biti društveno odgovoran i kako treba brinuti o zajedničkoj infrastrukturi, ne čekajući uvijek da to uradi neko drugi, što se posebno odnosi na rješavanje problema čestih nestanaka struje u zimskom periodu uzrokovanih snijegom, koji je izražen na čitavom području ove, po veličini teritorije, jedne od najvećih opština u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare