Slobodna 22 mjesta za srednjoškolce

0

SOKOLAC – U Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u prve razrede u junskom roku upisana su 94 učenika u centralnu školu na Sokocu i područnu školu na Han Pijesku, a ostala su slobodna 22 mjesta.


„U Gimnaziju na Sokocu, opšti smjer, upisana su 24 učenika i time je popunjen planirani broj, a u područnoj školi na Han Pijesku, od planiranih 20, do sada se za Gimnaziju opredijelilo 11 učenika, što znači da ima još devet slobodnih mjesta“, rekla je Srni pomoćnik direktora sokolačkog Srednjoškolskog centra Momirka Đurković.

Popunjeno je i odjeljenje za zanimanje turistički tehničar, sa 24 upisana učenika na Sokocu.

„Ove godine, osim za upis u Gimnaziju, vladalo je veliko interesovanje i za zanimanje turistički tehničar, s obzirom na to da su se učenici prvi put mogli opredijeliti za ovo zanimanje u okviru struke ugostiteljstvo i turizam“, navela je Đurkovićeva.

Ona je istakla da je popunjeno svih 24 mjesta i za zanimanje šumarski tehničar u okviru struke šumarstvo i obrada drveta.

Za zanimanje tehničar za obradu drveta nije bilo velikog interesovanja, pa je na Sokocu od planiranih 24, u junskom roku upisano 11 učenika, a 13 mjesta ostalo je slobodno za upis u julskom roku.

Đurkovićeva je naglasila da se nada da će u drugom upisnom roku, koji počinje 3. jula, u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ biti popunjeno svih 22 slobodna mjesta – 13 za zanimanje tehničar za obradu drveta na Sokocu i devet u odjeljenju Gimnazije na Han Pijesku.

(www.palelive.com / Srna / Foto: arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare