Slobode lišeni provalnici

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo lišili su slobode lica čiji su inicijali Đ.H. i J.N., nastanjeni u Kantonu Sarajevo, zbog sumnje da su 13. decembra provalili u stan Z.Š. u ovoj opštini i ukrali neutvrđenu količinu zlata i mobilni telefon.

U saopštenju Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo navodi se da su ova lica lišena slobode juče zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i teška krađa u pokušaju.

Ova dva lica policajci su zatekli na Trgu Ilidžanske brigade, u haustoru zgrade u pokušaju da izvrše provalu u stan u vlasništvu lica čiji su inicijali R.K.

Izvršenim pretresom kod ovih lica pronađeni su predmeti koji su, najvjerovatnije, korišteni u pokušaju izvršenja provale u stan – francuski ključ, šrafciger, par rukavica, crna kapa, metalni šiljati predmet.

Tokom kriminalističke obrade Đ.H. je priznao da je polomio cilindar brave na ulaznim vratima, ali da nije ulazio u stan, a privremeno oduzeti predmeti biće predmet vještačenja.

Postoje osnovi sumnje da se ova lica dovode u vezu i sa izvršenjem teške krađe koje se dogodilo 13. decembra, kada je izvršena provala u stan vlasništvo Z.Š. i ukradena neutvrđena količina zlata i mobilni telefon.

S obzirom da je vlasnik stana na licu mjesta zatekao jednog izvršioca, koji je nakon međusobnog naguravanja uspio pobjeći, on je prepoznao Đ.H. kao izvršioca krivičnog djela.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments