Slobodan Savić i Vibeke Lilo razgovarali o razvoju turizma

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić i ambasadorka Norveške u BiH Vibeke Lilo (Anne Vibeke Lilloe) razgovarali su danas o razvoju turizma na području ove opštine. Prema Savićevim riječima, ambasador Vibeke Lilo se interesovala za razvoj alpskog i nordijskog skijanja, u čemu su Norvežani poznati.

On je gošću upoznao o tome da su Pale prošle godine bile domaćin 51. svjetskog vojnog prvenstva u bijatlonu i da je u olimpijskom parku postavljena olimpijska pahuljica sa imenima svih stanovnika Pala koji su učestvovali na olimpijadama.

„Lilo je iznenađena da na ovim prostorima ima toliko dobrih i poznatih skijaša“, rekao je Savić novinarima i dodao da je Lilo izrazila želju da pomogne razvoj skijaštva na ovim prostorima i organizaciju masovnog takmičenja.

Prema njegovim riječima, Ambasada Norveške bi učestvovala u nabavci opreme, a opština Pale će sačiniti elaborat i dostaviti ga norveškoj Ambasadi.

On je dodao da je razgovarano i o projektu izgradnje biciklističke staze bivšom uskotračnom prugom od Sarajeva do Pala, koji su podržale ambasade Slovenije i Francuske. „Kada je vidjela idejno rješenje, Lilo je izrazila želju da pomogne posredstvom Vlade Norveške“, rekao je Savić i dodao da će u narednom periodu poslati i svog predstavnika da sagleda sve mogućnosti saradnje.

Prema njegovim riječima, staza dužine 10,5 kilometara trebalo bi da bude asfaltirana, osvijetljena i vodila bi do polazne stanice gondole koja se gradi na Palama.

Ambasador Norveške u BiH nakon sastanka nije dala izjave novinarima, obrazlažući to time da je ovo samo kurtoazna posjeta.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare