Slobodan Pavlović finansira uređenje parka

0

VIŠEGRAD – Srpski biznismen Slobodan Pavlović najavio je da će u narednom periodu finansirati uređenje parka u Višegradu u kojem se nalazi spomenik Mehmed-paši Sokoloviću.


„Moja supruga i ja doniraćemo novac da za uređenje parka u kojem je postavljen spomenik Mehmed-paši Sokoloviću. Doniraćemo 10.000 dolara na račun, a od kamate na taj iznos biće obnavljano cvijeće u parku“, rekao je Pavlović na sinoćnjem prijemu kod načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića.

On je opštini Višegrad poklonio i mermernu ploču sa likom Ive Andrića na kojoj je ispisana njegova misao – „Toliko je u životu bilo stvari kojih smo se bojali, a nije trebalo. Trebalo je živeti“.

Mermerna ploča uskoro će biti postavljena na prikladno mjesto.

Đurević je zahvalio Pavloviću za saradnju i poklone opštini Višegrad.

„Izuzetno mi je drago što će park u Višegradu biti uređen kako dolikuje, jer se nalazi na mjestu koje će okupljati brojne turiste“, dodao je Đurević.

Slobodan Pavlović je finansijski pomogao izgradnju mosta na rijeci Rzav kod Manastira u Dobrunu i vodovoda za manastirski kompleks 2004. godine povodom 200 godina od početka Prvog srpskog ustanka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare