Slike i skulpture sa Jahorine na „Sarajevskoj zimi“

0

Međunarodna likovna kolonija „ART simpozijum Jahorina“, u okviru programa Internacionalnog festivala Sarajevo – Sarajevska zima 2016, organizuje izložbu likovnih djela, koja će biti održana u periodu od 7. do 15. marta u galeriji „Novi hram“ u Sarajevu.
„Otvaranje izložbe zakazano je za 7. mart u 18.00 časova kada ćemo likovnoj publici sa zadovoljstvom prezentovati oko 25 slika i skulptura, nastalih tokom prošlogodišnjeg 13. saziva, na Jahorini“, rekao je danas Srni osnivač i umjetnički rukovodilac „ART simpozijum Jahorina“ Lazo Savić.

On je dodao da na tom događaju očekuje prisustvo poklonika likovne umjetnosti i prijatelja Kolonije, među koji bi trebalo da budu i neki od ambasadora zemalja iz kojih su umjetnici dolazili na Jahorinu.

Riječ je, ističe Savić, o umjetnicima iz Bugarske, Holandije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH.

On je i ovaj put pozdravio plodnu višegodošnju saradnju „ART simpozium Jahorine“ sa „Sarajevskom zimom“ i njenim idejnim tovrcem Ibrahimom Spahićem.

„Art simpozijum Jahorina“ osnovan je 1. maja 2003. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra Jahorina i uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Istočnog Sarajevo Predraga Lasice, i od tada se redovno održava svake godine na olimpijskoj planini Jahorini, gdje je ugostio brojne likovne umjetnike iz Japana, NJemačke, Češke, Mađarske, Rusije, Ukrajine, Španije, Italije, Egipta, Grčke, Irske, Amerike, Holandije, Francuske, Turske, Bugarske, Makedonije, Srbije, Hrvatske, čija su djela predstavljena na više od 50 izložbi u Srpskoj, BiH i inostranstvu.

Cilj ove renomirane kulturne manifestacije je afirmacija likovne umjetnosti i umjetnosti uopšte, razvoj ekološke svijesti, podsticaj turizma kako na području Republike Srpske, BiH i zemalja u regionu tako i u svijetu, uključujući doprinos naporima da Jahorina, koja zasluženo nosi epitet zimske olimpijske ljepotice, bude prepoznatljiva i na mapi kulturnih destinacija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare