Slijedi novi sastanak zbog sanacije ćuprije

0

VIŠEGRAD – U Višegradu će uskoro biti održan drugi sastanak rukovodećih ljudi hidroelektrana „Bajina Bašta“ i „Višegrad“, predstavnika vlada Republike Srpske i Srbije, kao i drugih nadležnih institucija, kako bi bio postignut dogovor o spuštanju nivoa vode u akumulacionim jezerima zbog sanacije mosta Mehmed-paše Sokolovića, najavio je načelnik opštine Slaviša Mišković.

„Da bi izvođači radova firme `ER BU` iz Turske pristupili sanaciji starog mosta potrebno je spustiti kotu akumulacija, izgraditi zagate oko jedne njegove polovine, isušiti korito Drine i početi uređivanje stopa stubova i njihovu opravku“, naveo je Mišković.

On je rekao Srni da je projektom rekonstrukcije Ćuprije predviđeno da se tako uradi i sa drugim dijelom ove građevine, a nakon toga će kocka na kolovozu biti zamijenjena kaldrmom i ograda biti dovedena u originalno stanje.

Predviđeno je da se kamen na Ćupriji, izgrađenoj 1577. godine, ispjeskari, čime će biti vraćen njegov stari sjaj, te ugradi osvjetljenje po najsavremenijim metodama.

Za ovaj projekat, koji će biti realizovan u naredne tri godine, Vlada Turske je obezbijedila pet miliona evra.

Pripremni radovi na rekonstukciji Ćuprije počeli su dovoženjem kamena na obalu rijeke Drine i formiranjem gradilišta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare