Skupština uskoro o zaduženju od tri miliona KM

0

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica uskoro bi trebalo da raspravlja o Prijedlogu odluke o kreditnom zaduženju opštine kod Evropske investicione banke /EIB/ u iznosu od 3.025.726 KM za rekonstrukciju vodovodnog i kanalizacionog sistema.

Na današnjoj javnoj raspravi o Nacrtu ove odluke navedeno je da je rok otplate kredita 25 godina uz šestogodišnji grejs period, tako da bi zaduženje bilo otplaćivano 19 godina uz 38 polugodišnjih rata.

Učesnici javne rasprave predložili su da grejs period bude povećan na osam godina.

Ukupna vrijednost projektnog plana za rekonstrukciju vodovodnog i kanalizacionog sistema je 6.051.530 KM, a sadrži 23 projekta sanacije i rekonstrukcije dijela vodovodnog sistema u centru opštine, kao i izgradnju vodovoda u rogatičkim mjesnim zajednicama Plješevici, Seljani i Žapa.

Planirana izgradnja vodovoda u naseljima Osovo i Kozići, rekonstrukcija vodovoda na Borikama, izgradnja kanalizacije u Plješevici i završetak projektne dokumentacije za vodosnabdijevanje u Stjenicama.

Nacrt odluke o zaduženju opštine donesen je 2010. godine, uz pribavljenu saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare