Скромна локална буџетска средства вјешто усмјерена у образовање

0

ВЛАСЕНИЦА – Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић изјавила је данас да је образовни систем у Власеници заокружен и да су скромна локална буџетска средства вјешто усмјерена у сегменте који су најбитнији за ту заједницу.

Стојичићева је, обраћајући се на свечаној академији поводом 65 година рада Основне школе „Вук Караџић“ у Власеници, истакла да је образовање веома битан сегмент сваког друштва који чува идентитет народа, јер, осим што образује, ствара и добре људе.

Она је изразила наду да ће стање какво је данас затекла у Власеници потрајати још дуго и да ће д‌јеца бити прије свега сигурна да ће стећи адекватно образовање.

Стојичићева је истакла да Министарство просвјете и културе Републике Српске, Влада Српске и предсједник Српске Милорад Додик непрестано улажу у област образовања, изградњу инфраструктурних објеката.

„Настојаћемо да урадимо све, да будемо подршка на локалном нивоу, да наш систем образовања, уз подршку локалне власти, буде још више унапријеђен“, рекла је Стојичићева и изразила захвалност и честитке наставном особљу које ради у турбулентним временима пуним нових изазова.

Она је подсјетила да је данас у Власеници разговарано о многим битним образовним темама, те да је вид‌јела да је у тој локалној заједници са скромним буџетом много тога урађено за образовни систем.

„Образовни систем у овој локалној заједници је заокружен, од предшколског васпитања, основног образовања, ангажовања и рада продуженог боравка, средњег и високог образовања, што даје посебан значај Власеници. Вјерујем да су овд‌је тога свјесни, и да тако скромна буџетска средства вјешто усмјеравају у сегменте који су најбитнији за једну општину“, рекла је Стојичићева.

Она је пожељела много успјеха власеничкој школи која слави значајан јубилеј, а општини Власеница да оствари привредни напредак.

На Свечаној академији уручене су захвалнице за изузетан допринос у развоју и промоцији школе.

Захвалницу је, између осталих, добио дугогодишњи директор Основне школе Ненад Митровић, који је у пензији, а новинарима је рекао да се радује сваком успјеху ове образовне установе. Он је изразио задовољство што је школа наставила да се развија и ради онако како су је стари утемељили, пратећи и радујући се сваком успјеху ученика.

„Захвалио бих за позив да обиљежимо овај значајан јубилеј школе у којој сам као директор радио 22 године, и гд‌је је било тешких, али и лијепих тренутака“, навео је Митровић.

На свечаној академији јубилеј школе увеличали су основци рецитацијама, пјесмом и драмским комадом о Вуку Стефановићу Караџићу.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare