Školi u Snagovu uručen uređaj za prečišćavanje vode

0

ZVORNIK – Područno odjeljenje zvorničke Osnovne škole „Sveti Sava“ u Snagovu dobilo je danas uređaj za prečišćavanje vode čija je vrijednost 3.500 KM.

Donaciju su uručili bračni par Suzan i Geri Vinters iz Dobrotvorne organizacije „Svetaca posljednjih dana“ iz Amerike, čiji su članovi obezbijedili sredstva za kupovinu uređaja.

Geri Vinters je rekao novinarima da njihova organizacija nastoji da pomogne onima koji će kasnije pomagati drugima. „Pomažemo i školama, jer one obrazuju djecu koja su naša i budućnost cijelog svijeta“, rekao je Vinters.

On je pojasnio da uređaj koji su poklonili područnom odjeljenju u Snagovu ima hlorinator i filter za nečistoće, kao i da je područno odjeljenje dobilo i aparat za toplu i hladnu vodu, koji će je prečišćavati i od hlora, a što je poklon drugog donatora.

Direktor zvorničke škole „Sveti Sava“ Nada Zekić rekla je da je u područnoj školi u Snagovu voda bila neispravna za piće, te da je značaj današnje donacije ogroman.

Uručivši Zahvalnicu Vintersovima, ona je rekla da područno odjeljenje u Snagovu broji 44 učenika i da je jedino od četiri područna odjeljenja matične škole „Sveti Sava“ u kojem voda nije bila ispravna za piće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare