Škole u Srpskoj izdvojile oko 50.000 KM za Dnevni centar na Kosmetu

0

VIŠEGRAD – Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Višegradu zahvalnice ovoj opštini, te školama iz Rudog, Foče i Višegrada za podršku izgradnje Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

Arlov je rekao novinarima da su od oktobra do danas akciju izgradnje centra podržale 84 osnovne i srednje škole iz Republike Srpske, koje su uplatile oko 50.000 KM.

Zahvalnice su uručene višegradskom Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“, Osnovnoj školi „Rudo“ iz istoimene opštine, te osnovnim školama „Veselin Masleša“ i „Sveti Sava“ iz Foče.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo značajno priznanje, kako zbog doprinosa u izgradnji Dnevnog centra, tako i zbog dočeka djece sa Kosmeta u Republiku Srpsku.

„Prošle godine pandemija nas je spriječila, ali se nadamo da ćemo ove godine dočekati djecu sa Kosmeta i biti im dobri domaćini“, istakao je Đurević.

Direktor Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Divna Vasić rekla je da ovaj kolektiv ima izgrađenu svijest o potrebi učestvovanja u humanitarnim akcijama, što će nastaviti da čini i u budućnosti.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Foče Jelena Čančar rekla je da je ponosna zbog priznanja i istakla da je Foča uključena u program prijema djece sa Kosmeta.

Dnevni centar „Podrži me – 9.januar“ u Kosovskoj Mitrovici je namijenjen za 158 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na područja Kosmeta, a za završetak radova potrebno je još 50.000 evra.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare