Škole u Srpskoj izdvojile oko 50.000 KM za Dnevni centar na Kosmetu

0

VIŠEGRAD – Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Višegradu zahvalnice ovoj opštini, te školama iz Rudog, Foče i Višegrada za podršku izgradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici.

Arlov je rekao novinarima da su od oktobra do danas akciju izgradnje centra podržale 84 osnovne i srednje škole iz Republike Srpske, koje su uplatile oko 50.000 KM.

Zahvalnice su uručene višegradskom Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić”, Osnovnoj školi “Rudo” iz istoimene opštine, te osnovnim školama “Veselin Masleša” i “Sveti Sava” iz Foče.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo značajno priznanje, kako zbog doprinosa u izgradnji Dnevnog centra, tako i zbog dočeka djece sa Kosmeta u Republiku Srpsku.

“Prošle godine pandemija nas je spriječila, ali se nadamo da ćemo ove godine dočekati djecu sa Kosmeta i biti im dobri domaćini”, istakao je Đurević.

Direktor Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” Divna Vasić rekla je da ovaj kolektiv ima izgrađenu svijest o potrebi učestvovanja u humanitarnim akcijama, što će nastaviti da čini i u budućnosti.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” iz Foče Jelena Čančar rekla je da je ponosna zbog priznanja i istakla da je Foča uključena u program prijema djece sa Kosmeta.

Dnevni centar “Podrži me – 9.januar” u Kosovskoj Mitrovici je namijenjen za 158 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na područja Kosmeta, a za završetak radova potrebno je još 50.000 evra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments