Škole u Čekopeku i Karakaju bez grijanja

0

ZVORNIK – U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku i područnoj školi u Karakaju koje pohađaju 720 učenika prekinuta je nastava zbog hladnih radijatora, izjavila je direktor škole u Čelopeku Sanja Tanasković.

Ona je rekla da se nastava u područnoj školi u Karakaju odvijala danas samo u prvoj smjeni.

Tanaskovićeva nije mogla da potvrdi da li će nastava biti prekinuta i sutra.

„Sve zavisi od spoljašnjih temperatura, ukoliko dođe do porasta, nastava će se sutra odvijati po skraćenim časovima, a u suprotnom i sutra je neće biti“, istakla je Tanaskovićeva.

Ona je navela da su škole ostale bez grijanja 13. marta kada je „BH gas“ prekinuo isporuku Fabrici glinice „Birač“.

Školski časovi od 14. marta skraćeni su na 30 minuta.

V.d. načelnika odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društene djelatnosti u opštini Zvornik Milan Cvjetinović ranije je saopštio da škole kao energent za zagrijavanje koriste gas, te da je, nakon isključenja gasa Fabrici „Birač“, tehnički onemogućeno snabdijevanje energentom i ovih škola, uključujući i Tehički školski centar u Karakaju koji pohađa 780 srednjoškolaca.

Direktor Tehničkog školskog centra LJubomir Đurđić rekao je da se u ovoj školi nastava odvija bez prekida, ali da su časovi od 14. marta skraćeni na 30 minuta.

Fabrika glinice „Birač“ ostala je bez gasa nakon što je 13. marta „BH gas“ prekinuo njeno snabdijevanje zbog duga od 22.000.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare