Škole spremne za početak školske godine

0

VIŠEGRAD – U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” i Srednjoj školi “Ivo Andrić” u Višegradu stvoreni su svi uslovi za početak nove školske godine, a nastava će se odvijati uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite, istaknuto je na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” Momir Radojčić rekao je, nakon sastanka Štaba, da su ispoštovane sve propisane mjere za početak školske godine, te apelovao na sve učenike, roditelje i zaposlene da se pridržavaju svih odluka da bi se izbjegao svaki mogući rizik.

Direktor Srednje škole “Ivo Andrić” Divna Vasić istakla je da su u ovoj ustanovi u junu okrečene prostorije i sređen školski prostor i dvorište, te da trenutno rade na dopuni svega što je potrebno za bezbjedan početak školske godine prema uputstvima resornog ministarstava i Republičkog pedagoškog zavoda.

Na sjednici Štaba istaknuto je da će časovi u centralnim školama trajati 20 minuta, a u područnim školama 30 minuta, te da će ispred učionica i ulaza biti postavljeni dozatori za dezinfekciju.

Na sastanku je rečeno i da je važno da učenici koji imaju simptome virusa korona ne dolaze u školu, te da naročito treba biti oprezan kod djece sa hroničnim oboljenjima.

Iz Doma zdravlja u Višegradu naglasili su značaj dobre komunikacije ove ustanove i škola, kako bi djeca i nastavnici bili upoznati o rizicima i odgovornostima, te da je veoma bitno često provjetravanje prostorija i dezinfekcija klupa, stolova i kvaka.

Sanitarni inspektor u opštini Višegrad Slađana Miovčić navela je da inspektori redovnu kontrolišu škole kako bi bile ispoštovane sve propisane mjere za nesmetan početak nove školske godine.

“U slučaju pojave pozitivnih slučajeva na virus korona u ovim ustanovama, imamo plan i djelovaćemo u skladu sa njim”, naglasila je Miovčićeva.

Prema njenim riječima, Štab za vanredne situacije donio je odluku da sa radom mogu da počnu fitnes klubovi i teretane čiji će rad biti usklađen uz preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i koji će biti kontrolisani od strane nadležnih inspekcija.

Prema podacima Štaba, u opštini Višegrad na virus korona aktivno je šest slučajeva, a u kućnoj izolaciji nalazi se 10 osoba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments