Škola „Srbija“ prihvatila učešće u onlajn projektu

0

Osnovna škola „Srbija“ koja se nalazi na Palama, još jedna je u nizu osnovnih škola koje su oduševljeno prihvatile učešće u online projektu „Škole 2.0“, putem kojeg kompanija m:tel pomaže obrazovnim ustanovama širom BiH da izrade zvanični sajt za učenike, nastavnike i roditelje.

Tako se i ova škola pridružila listi onih koje već samim učešćem u projektu „Škole 2.0“ dobijaju besplatan domen i hosting na dvije godine. Ipak, ono što je najvažnije, sajtove škola će izrađivati učenici, naravno, uz mentorsku podršku m:tel-a.

Iako je kompletna škola pokrivena WiFi konekcijom, te đaci i nastavnici rado koriste internet, ova škola, nema svoj zvanični sajt. Bar ne još uvijek.

„Mi već odavno želimo da napravimo web stranicu škole, ali iz finansijskih razloga nismo do sada to proveli u djelo. Imali smo veliki broj ponuda, ali nam nisu bile realne, zato smo se obradovali m:tel-ovom pozivu za web projekte škole“, kaže Neđo Ždrale, direktor OŠ „Srbija“.

Inače, ova škola za sada koristi Facebook stranicu koju rado posjećuju i roditelji i učenici, a radi boljeg prezentovanja učeničkih i nastavničkih dostignuća, te vaspitanja djece pozdravljaju projekat „Škole 2.0“, te se nadaju da će uskoro i moći da se pohvale zvaničnom web adresom.

„Web stranica nam je potrebna kako bismo predstavili svoje ciljeve u radu sa djecom i da bismo upoznali javnost sa onim šta mi radimo. Upravo zbog toga naša web stranica ne bi bila samo ‘lična karta’ ove škole, već bi služila i kao info centar“, ističe Ždrale.

Dodaje da učenici ove škole postižu izuzetno velike uspjehe, kako na takmičenjima, sportskim dešavanjima, festivalima, tako i unutar škole i u obrazovnom i u vaspitnom djelu.

„Sve bi to bilo izuzetno lijepo predstaviti i prikazati javnosti na našem sajtu. Radost je i roditelja i đaka kada na internetu javno svi mogu da pogledaju njihove radove sa sekcija kao što su domaćinstvo, fotografska, likovna. Ili poslušaju naše đake iz horske sekcije. Veliki broj priredbi, festivala, takmičenja, radionica, igraonica koja se organizuju u našoj školi bili bi najavljeni na vrijeme kao i prezentovani javnosti“, navodi Ždrale.

Inače, što se tiče informatičke pismenosti djece i nastavnika, OŠ „Srbija“ je opremljena kompjuterima, te u sedam kabineta postoji sedam nastavničkih računara, te po 25 đačkih.

„Radimo i na tome da svako dijete što prije dobije računar u svojoj učionici. Nastavnici naše škole su položili obuku za Windows 8.1 i Microsoft Office 2013, tako da bi mogli da konstantno osvježe informacijama našu web adresu, a radili bismo i na tome da prikažemo i nastavničko osoblje sa fotografijama i kratkim biografijama“, ističe Ždrale.

Naglašava da se u OŠ „Srbija“ sve radi za djecu i zbog djece, tako da imaju želja da web prezentacija bude na korist djeci, da javnost bude upoznata sa radom ove škole, te da se koristi isključivo u edukativne svrhe.

„Mišljenja smo da bi kreiranjem web stranice znatno doprinijeli promovisanju naše škole, što bi imalo za cilj upoznavanje šire javnosti o aktivnostima koje škola sprovodi i koje u budućnosti planira realizovati, a sve u korist poboljšanja i unapređenja vaspitno obrazovnog procesa i rada škole“, zaključuje Ždrale.

Više o projektu „Škole 2.0“ dostupno je na stranici osnovneškole.ba.

(www.palelive.com / RTV IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare