Škipina: U toku procedura prenosa vlasništva

0

U toku je procedura prenosa vlasništva novoizgrađenih studentskih domova na Palama sa Univerziteta Istočno Sarajevo na Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, nakon čega bi trebalo početi njihovo korištenje, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Studentskog centra Pale Damjan Škipina.
Škipina je naglasio da je nabavljena kuhinja i da je sada potrebno da se ti elementi priključe, a potrebno je da se završe i radovi za video-nadzor i internet, nakon čega će dvije zgrade novih domova biti u potpunosti opremljene.

Izgradnja studentskih domova na Palama počela je u oktobru 2013. godine, a Vlada Republike Srpske preuzela je na sebe finansiranje ova dva objekta na Palama vrijednosti 12,7 miliona KM, koji su građeni po evropskim standardima.

Kapacitet dva objekta je 600 ležajeva i jedna kuhinja.

Škipina je rekao da će konkurs za studente za boravak u domovima biti otvoren krajem avgusta ili početkom septembra, a prednost će imati redovni studenti sa boljim prosjekom, studenti iz kategorije djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i studenti iz udaljenijih krajeva.

On je podsjetio da je sada kapacitet domova na Kalovitim brdima, Koranu i Stambulčiću 430 ležajeva.

Škipina je istakao da će nakon useljena u nove domove, Studentski centar Pale zadržati dom na Koranu zbog dodatnih sadržaja, koji se odnose na sportske terene, magacinski prostor i kancelarije.

Na Palama djeluju Pravni, Ekonomski, Filozofski i Fakultet fizičke kulture, koje pohađa više hiljada studenata iz Republike Srpske, Federacije BiH, ali i okolnih zemalja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare