Skiperi u Kruševcu promovisali rafting i Taru

0

FOČA – U Rafting kampu „Eko-Tara“ i Turističkoj agenciji „Encijan“ iz Foče zadovoljni su prvom manifestacijom „Dani Tare u Kruševcu“ koja je održana proteklog vikenda s ciljem promocije raftinga kao sporta i turističke atrakcije, te predstavljanja prirodne ljepote kanjona rijeke Tare.
U saradnji sa domaćinom manifestacije, kruševačkim hotelom „Nikolo“, fočanski rafteri organizovali su na Zapadnoj Moravi spust na gumenim čamcima, koji je privukao brojne posjetioce.

„Učesnici raftinga, građani Kruševca i okoline, priznali su da je to prvi put da su se takva oprema i takvi čamci pojavili na njihovoj rijeci. Naš cilj je bio da promovišemo rafting kao bezbjedan sport, Taru kao odličnu turističku destinaciju i da prezentujemo opremu“, kaže fočanski skiper Darko Danilović iz Turističke agencije „Encijan“.

On je naveo da je velika razlika između Tare, divlje i neukrotive planinske rijeke i Zapadne Morave, koja se tiho „provlači“ kroz Srbiju, dodavši da su obje rijeke lijepe na svoj način.

„Kada splavarite pjenušavim i uzavrelim bukovima Tare, ona ostavlja doživotni utisak kao da ste se u jednom trenutku preselili u neki drugi svijet. Potrudili smo se da ljudima u Srbiji dočaramo sve dragulje Tare i adrenalinske šokove raftinga. Možemo reći da je manifestacija odlično protekla i da su svi učesnici bili oduševljeni“, rekao je Danilović.

U promociji raftinga rijekom Tarom u Kruševcu učestvovalo je pet fočanskih skipera sa četiri čamca, a nakon vožnje Zapadnom Moravom organizovano je druženje sa učesnicima ove manifestacije u hotelu „Nikolo“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare