Sjednica otkazana zbog nedostatka kvoruma

0

VLASENICA – Druga redovna sjednica Skupštine opštine /SO/ Vlasenica, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je zbog nedostatka kvoruma, jer se u skupštinskoj sali u predviđenom terminu nisu pojavili odbornici SNSD-a, SDA i SNS, koji imaju većinu u lokalnom parlamentu.

Odbornici ovih stranaka su na posebnoj sjednici SO Vlasenica, održanoj u ponedjeljak, 25. marta, odlučili da se ne održavaju redovne sjednice sve dok načelnik opštine Dragoslav Todorović ne ispoštuje odluke sa prve redovne sjednice i svoj rad, kako su rekli, ne vrati u zakonske okvire.

Ovu odluku danas je odbornicima iz SDS-a, PDP-a i SRS „Dr Vojislav Šešelj“ saopštio predsjednik Skupštine Sakib Zubović.

Komentarišući odluku skupštinske većine, predsjednik Kluba odbornika SDS-a Pero Stojišić rekao je novinarima da je „na sceni opstrukcija rada Skupštine“, jer su na dnevnom redu današnje sjednice bila veoma značajna pitanja kao što su odluke o podsticajima za poljoprivredu, o održavanja lokalnih i nekategorisnih puteva i drugo.

Šef odborničkog kluba SNSD-a Aleksandar Kraljević rekao je novinarima da održavanje redovnih sjednica nema svrhe, jer sve odluke koje usvoji skupštinska većina načelnik opštine ne poštuje ili ih poštuje djelimično.

„Pokušavamo ostvariti bilo kakvu saradnju sa načelnikom. U više navrata smo mu pružali ruku, koju je on odbio“, istakao je Kraljević.

Ponavljajući raniji stav da nije spreman da provodi nezakonite odluke o razrješenju načelnika opštinskih odjeljenja i imenovanju vršilaca dužnosti na te funkcije, načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović, odluku skupštinske većine o neodržavanju redovnih sjednica ocijenio je sramnom.

„RAdiću ovako kako radim sve dok budem imao podršku građana“, rekao je Todorović.

Na posebnoj sjednici održanoj 25. marta odbornici SNSD-a, SDA i SNS-a, uz odluku da se ne održavaju redovne sjednice, zadužili su skupštinski Nadzorni odbor da sačini izvještaj u punjenju opštinskog budžeta u prva tri mjeseca ove godine i načinu trošenja budžetskih sredstava.

Tu sjednicu bojkotovali su odbornici SDS-a, PDP-a i SRS „Dr Vojislav Šešelj“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare