Sjednica odgođena zbog nedostatka kvoruma

0

VIŠEGRAD – Sjednica Skupštine opštine Višegrad, na kojoj je danas trebalo da budu informacija o izvršenju budžeta za devet mjeseci 2015. godine, Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i Nacrt budžeta za narednu godinu, odgođena je zbog nedostatka kvoruma.
Sjednica je odgođena zbog neprisustvovanja 13 odbornika, od kojih dvoje nije najavilo izostanak.

„Odbornici koji su najavili izostanak rekli su da je u pitanju prehlada i odlazak na službeni put“, rekao je Srni predsjednik Skupštine opštine Višegrad Suljo Fejzić.

Fejzić ističe da je potrebno 15 dana da Ministarstvo finansija Republike Srpske da saglasnost na prijedlog Nacrta budžeta i da je zbog toga prisustvo odbornika na sjednici bilo izuzetno bitno.

On dodaje da je kolegijum najavljen za sutra, a da će zasjedanje skupštine biti u ponedeljak, 7. decembra, ukoliko odbornici budu u mogućnosti da dođu.

Šef Kluba odbornika SDS-a LJubiša Škipina rekao je da skupštini nije prisustvovalo šest odbornika SDS-a.

„Očekujem da će sjednica biti zakazana u skorije vrijeme i da će biti usvojen Nacrt budžeta u ovom mjesecu“, naveo je Škipina.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Branislav Topalović rekao je Srni da je došlo do skupštinske krize i problema skupštinske većine.

„Ovo je ozbiljna stvar u momentu kada se donosi ključni dokument za politiku opštine i za funkcionisanje drugih institucija. Izražavam sumnju da će budžet biti donesen do Nove godine, a nama je cilj da vlast funkcioniše na svim nivoima“, istakao je Topalović.

Topalović je dodao da bi načelnik ove opštine trebalo da pojasni građanima zašto se kasni sa donošenjem budžeta za 2016. godinu, upozorivši da ovo odgađanje u neizvjesnost dovodi usvajanje budžeta.

Odbornik SNSD-a Darko Andrić rekao je da je, s obzirom na važnost tačaka današnjeg dnevnog reda, ovakav način odgađanja skupštine jako neozbiljan.

„Možda su u pitanju nesuglasice unutar koalicije, neslaganje unutar SDS-a ili nešto treće, ali je svakako nekorektno prema građanima Višegrada“, napominje Andrić.

Skupština opštine Višegrad ima 21 odbornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare