Sjednica odgođena za ponedjeljak

0

VLASENICA – Redovna sjednica Skupštine opštine Vlasenica, koja je trebalo da bude održana danas, prekinuta je na prijedlog predsjednika Skupštine Aćima Todorovića i odgođena za ponedjeljak, 11. jula, zbog tehničkih problema.
Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u vlaseničkoj Skupštini Aleksandar Kraljević odbacio je objašnjenje Todorovića, ističući da je glavni razlog za prekid sjednice nepostojanje odborničke većine, jer dva odbornika koji čine tu većinu danas nisu došla na sjednicu.

„Koji su razlozi i problemi između njih ne znam, ali je očigledno da u toj skupštinskoj većini nešto ne štima“, rekao je Kraljević Srni.

Predsjednik lokalnog parlamenta Aćim Todorović tvrdi da u skupštinskoj većini u Vlasenici nema problema i da je „ta vijest plod mašte opozicionih stranaka“, te dodao da je odgađanje sjednice za ponedjeljak usaglašeno sa svim predstavnicima odborničkih klubova.

„Isključuvi razlozi su tehničke prorode, a danas ima i sahrana u Vlasenici i to je to“, rekao je Todorović Srni.

Odgađanje sjednice za ponedjeljak nisu prihvatili odbornici SDA, koji su to obrazložili obavezom prisustva memorijalnom skupu u Potočarima.

Dnevnim redom predviđena je rasprava o statusu Javne ustanove „Centar za kulturu i sport“ Vlasenica i Opštinske turističke organizacije.

Predlagač je najavio usvajanje odluka o prestanku rada ovih institucija, o čemu postoje oprečna mišljenja u stranačkim klubovima.

Većinu u vlaseničkoj Skupštini čine odbornici SDS-a, Stranke Napredna Srpska, SRS „Dr Vojislav Šešelj“ i nekoliko nezavisnih odbornika, dok su u opoziciji SNSD i SDA.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare