Sjednica nadzornog odbora 10. aprila na Sokocu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sjednica Nadzornog odbora preduzeća „Šume Republike Srpske“, na kojoj će biti odlučeno da li će i koji direktori šumskih gazdinstava u okviru ovog preduzeća biti smijenjeni, biće održana utorak, 10. aprila, na Sokocu, rekao je Srni predsjednik Nadzornog odbora Siniša Perković.

„Na sjednici će biti razmatrana i odluka Vlade Republike Srpske sa sjednice održane u oktobru u Rogatici, a donijećemo i odluku da li će i koji direktori će biti smijenjeni“, naglasio je Perković.

On je objasnio da će biti odlučeno „da li će biti smijenjeni samo oni direktori koji imaju velike gubitke, a da se ostalima da još neki vremenski period“.

„Prejudicirao bih ako bismo rekli da ćemo smijeniti ovoga ili onoga direktora. Nisam ja Nadzorni odbor, nas ima sedam u svemu tome i zajedno ćemo donijeti odluku tako da će javnost uskoro imati informaciju o svemu“, naglasio je Perković.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Miroslav Milovanović potvrdio je juče da će direktori šumskih gazdinstava u okviru javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ koja su prošle godine poslovala sa gubicima, uskoro biti smijenjeni sa funkcija.

On je rekao da će svi direktori gazdinstava, koja su na kraju 2011. godine iskazala gubitak biti smijenjeni, s tim da će možda „progledati kroz prste“ direktorima gazdinstava u Kalinoviku i Loparama.

„Glas Srpske“ ranije je objavio izvještaj o poslovanju „Šuma Republike Srpske“ za 2011. godinu, po kojem su šumska gazdinstva „Jahorina“ iz Pala, „Romanija“ iz Sokoca i „Birač“ iz Vlasenice prošlu godinu završila su sa gubitkom od oko šest miliona KM, od čega je Šumsko gazdinstvo „Jahorina“ ostvarilo gubitak od 2,6 miliona maraka, gazdinstvo „Romanija“ od 1,6 miliona KM, dok je gubitak „Birča“ iznosio 1,4 miliona KM.

U izvještaju o poslovanju „Šuma Republike Srpske“ navodi se da su lani negativno poslovali i „Oštrelj-Drinić“, „Majevica“ iz Lopara, „Zelengora“ iz Kalinovika, te IRPC Banjaluka, ali su njihovi gubici nešto manji. S druge strane, među „svijetlim primjerima“ su gazdinstva „Sjemeć“ iz Rogatice i „Ribnik“. Šumsko gazdinstvo „Vrbanja“ iz Kotor Varoša lani je ostvarilo dobit od 7.966 KM.

Vlada Republike Srpske, poslije tematske sjednice o stanju u oblasti šumarstva u decembru prošle godine, dala je direktorima šumskih gazdinstava rok od šest mjeseci, a najduže godinu, da poprave poslovanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare