Sjednica i danas prekinuta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo prekinuta je danas zbog nemogućnosti izglasavanja dnevnog reda.

Nakon što je sedam odbornika glasalo za dnevni red, a sedam bilo uzdržano, predsjednik Skupštine opštine Dejan Šantić /Srpska radikalna stranka „Dr Vojislav Šešelj“/ prekinuo je sjednicu.

„Ove ili naredne sedmice održaćemo Kolegijum kako bi pokušali postići dogovor ko čini skupštinsku većinu i narednu sjednicu dovesti do kraja. Sve dok se političke partije ne dogovore oko skupštinse većine, nećemo moći održati sjednicu, a u ovom trenutku nje nema“, tvrdi Šantić.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić prethodno je iskoristio svoje pravo da sa predloženog dnevnog reda povuče Izvještaj o radu načelnika opštine i opštinske uprave, te prijedloge odluke o usvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta za 2014. godinu i o pokriću deficita budžeta.

On je pojasnio da je ove tri tačke skinuo sa dnevnog reda nakon što je ocijenio da na današnjoj sjednici neće dobiti političku podršku, jer skupštinske većine nije bilo u dovoljnom kapacitetu da na adekvatan način podrži te tačke.

Ćosić je naveo da nije želio da se dovodi u poziciju da izvještaj o radu i izvještaj o budžetu, koji su izuzetno korektni, „padnu“ zbog odnosa pozicije i opozicije u ovoj opštini.

„Na narednoj sjednici, na kojoj će odbornici pozicije biti kompletni, neću biti u prilici da razmišljam da li će opozicija podržati ili neće ove izvještaje, a to je normalno u odnosima koje vladaju u skupštinama opština“, rekao je načelnik opštine.

Napominjući da je politički odnos koji participira sa 19 odbornika jako polarizovan i „zategnut“, Ćosić je iznio tvrdnju da ima stabilnu skupštinsku većinu.

On je demantovao tvrdnje da građani trpe zbog ovakvog odnosa u lokalnom parlamentu, ističući da građani nisu ugroženi i da sve normalno funkcioniše kada je u pitanju rad opštine, jer se sve obaveze redovno servisiraju.

Odbornik iz SDS-a Slavko Tošović rekao da već šest mjeseci nema „normalnog rada“ Skupštine opštine, zbog čega najviše ispaštaju građani.

On tvrdi da je situacija u opštini Istočno Novo Sarajevo „katastrofalna“ i da ne vidi razlog neodržavanja sjednica i rasprave o nagomilanim problemima.

Na današnjoj sjednici, između ostalog, trebalo je da se raspravlja o izvještaju o poslovanju i godišnjem obračunu ustanova čiji je osnivač Skupština opštine, programu rada i finasijskom planu tih ustavnova, te o radu organa i organizacija sa područja ove opštine za 2014. godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare