Sjajni spotovi vježbi u prirodi

0

FOČA – Stefan Matović iz Broda na Drini spojio je ljubav prema uličnom vježbanju i ljubav prema prirodi u neobične video-spotove kojima promoviše ljepotu fočanskog kraja i zdrav način života.
Uz pomoć prijatelja Nikole Radovića, Stefan, koji se bavi „strit-vorkautom“, snima treninge u prirodi, i to na najatraktivnijim lokacijama, poput kanjona Tare, pješčanih piramida kod Miljevine, Tjentišta, Zelengore i prašume Perućica.

„Sve je krenulo spontano, kada smo se Nikola i ja odlučili da snimimo neki `motivacioni video`, pošto se ja tri godine bavim `strit-vorkautom`, a on profesionalnim snimanjem. Došli smo tako na ideju da snimimo trening u prirodi i malo reklamiramo naš kraj“, navodi Stefan.

Dvadesetogodišnji Stefan i dvije godine stariji Nikola, koji je rođen u Kanadi, a ima veliku želju da živi u rodnom kraju svojih roditelja, za sada su uradili dva spota, koja su na društvenim mrežama naišla na dobar prijem.

„Komentari su uglavnom pozitivni. To su sve najljepša mjesta u okolini Foče – stvarno su predivna. Svima koji nisu otišli preporučio bih da ih posjete, odmore dušu i poprave raspoloženje“, ističe Stefan.

Vježbanje na vrhu kanjona Tare, sa zadivljujućim pogledom na „Suzu Evrope“, zatim na Gradačkoj stijeni iznad Foče, odakle se gradić vidi kao na dlanu, ili na pješčanim piramidama, koje podsjećaju na pozadinu nekog kaubojskog filma na Divljem zapadu, u čovjeku pokreće plimu zadovoljstva.

„Veoma je zanimljivo vježbati u takvom okruženju. Tu ste na otvorenom prostoru, na zdravom vazduhu, ali nemam ništa ni protiv teretane kada dođe zima. Mladima bih savjetovao da bar sat vremena dnevno izdvoje da treniraju, jer će se osjećati mnogo zdravije i mnogo bolje“, poručuje Stefan.


Neobičan je i snimak vježbe sa lijanama na pješčanoj plaži na Drini.

„Teretana ima konopac sa kojim se to radi, a ja sam našao lijanu da pokažem da se i u prirodi mogu pronaći rekviziti za vježbanje“, priča Stefan.

On i Nikola imaju još mnogo ideja, a, ukoliko pronađu sponzore, namjeravaju da izađu i van okvira fočanske opštine.

Jedna od lokacija koju bi željeli na ovaj način da promovišu je i olimpijska ljepotica Jahorina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare