Sjajan uspjeh mladih paljanskih šahista

0

Omladinski šahovski klub „Gambit“ Pale je na 20. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u šahu ostvario zapažena rezultate, a sjajna vijest je da su Pale dobile prvaka Republike Srpske u šahu u kategoriji do 18 godina!

Na 20. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u šahu, u Banji Dvorovi, Stefan Jokić je ubjedljivom i sigurnom igrom osvojio prvo mjesto i plasirao se na državno prvenstvo BiH, koje će biti održano 16.-19. maja 2013. godine u Banji Vrućici. Na prvenstvu je nastupilo 8 takmičara sa Pala, a pored Stefana, odličan uspjeh su ostvarili Aleksa Šarac (do 10 god.) i Mihajlo Malinić (do 8 god.) osvojivši 5. mjesto u svojim kategorijama, zatim Nemanja Jokić 7.-8. mjesto (do 12 god.), Vuk Poljaković 8. mjesto (do 10 god.), Luka Lazić 14. mjesto (do 12 god.), Luka Pekić 15.-18. mjesto (do 14 god.) i Dario Šiljegović 17. mjesto (do 10 god.).

„Kada se uzme u obzir da je učestvovalo 149 takmičara iz cijele Republike Srpske, a da je Omladinski šahovski klub „Gambit“ Pale od 22 ekipe, koliko je učestvovalo na prvenstvu zauzeo 8. mjesto po ukupnom broju poena i medalja, a uz to dobio i šampiona Republike Srpske, moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima“, istakao je Boris Popić, predsjednik kluba.

Slijedi državno prvenstvo, a pored Stefana Jokića, postoji moućnost da imamo još 2 učesnika, jer su Aleksa Šarac i Mihajlo Malinić prve rezerve i u slučaju odustajanja nekog od takmičara, dobili bi pozive za učešće. Prva dva takmičara sa državnog prvenstva stiču pravo učešća na Evropskom prvenstvu.

Krajem maja počinje i Regionalna liga, tako da mladi šahisti imaju šansu da napreduju i ostvare još bolje rezultate.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/prvenstvo-rs-sah-banja-dvorovi-2013/] width=[54] height=[54] title=[20. kadetsko i pmladinsko prvenstvo RS u šahu Banja Dvorovi] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Vezani članak:

Omladinski šahovski klub „Gambit“ nastavlja sa školom šaha

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare