Систем за вјештачко осњежавање је кључни фактор за рад скијалишта

0

За скијаше и бордере на Јахорини на располагању је тренутно десет одлично уређених стаза и осам везних путева, уз могућност ноћног скијања, а досадашњи успјеси скијалишта не би били могући без преданог рада на вјештачком осњежавању, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

У саопштењу се наводи да је данас 72. дан сезоне скијања на Јахорини, која се показала изузетно успјешном, упркос топлијем времену у поређењу с претходном годином, а до сада је планину посјетило више од 130.000 скијаша који су остварили готово 1.000.000 пролаза.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић нагласио је да је највећа заслуга што скијалиште ради ове године управо систем за вјештачко осњежавање, те навео да су стазе 100 одсто прекривене снијегом.

„Да нисмо имали ту инвестицију, скијалиште не би радило ниједан дан. Ски-центри у региону који немају овај систем још нису отворили врата за посјетиоце“, навео је Љевнаић.

Према његовим ријечима, одлука о инвестирању у вјештачко осњежавање показала се вишеструко оправданом, повећани су приходи од продаје ски-карата, од ове инвестиције зависи рад хотела, угоститељских објеката, рентала опреме, ски-инструктора.

Љевнаић објашњава да цијела локална заједница зависи од континуираног функционисања скијалишта, чиме се оживљава туристичка и економска сцена у региону.

„Одржавање континуираног осњежавања захтијева знатне напоре и ресурсе. Трошкови електричне енергије, воде, те ангажман 30 људи у ноћној смјени, укључујући возаче ратрака, знатно су повећани. Упркос изазовима, посвећеност тима Олимпијског центра `Јахорина` чини ове напоре вриједним“, рекао је Љевнаић.

Он је позвао љубитеље зимских спортова да посјете скијалиште на Јахорини и уживају у фантастичним условима.

Љевнаић поручује да ова сезона доноси незаборавне тренутке, посебно што ће се прославити 40 година од Олимпијаде.

„С поносом истичемо олимпијски бренд који смо градили дуги низ година, настављајући традицију врхунског скијања и спортског духа“, додао је Љевнаић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare