Sindikat “Alumine” pomaže ugroženim

0

ZVORNIK – Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva u kompaniji “Alumina” saopštila je danas da je pokrenula akciju solidarnosti u ovom kolektivu za pogođene popavama i klizištima.

“Preporuka sindikata je da se za najugroženije u velikoj prirodnoj nesreći izdvoji po jedna dnevnica od naredne plate svih zaposlenih u našoj kompaniji”, rekao je Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u “Alumini”.

U saopštenju ove sindikalne organizacije ističe se da će prioritet imati radnici Fabrike koji su pretrpjeli najveću štetu u ovoj elementarnoj nepogodi.

“Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva će, u skladu sa svojim mogućnostima, takođe pomoći radnicima Fabrike koji su imali najveću štete od poplava ili klizišta”, napomenuo je Smiljanić.

U naselju Ekonomija, koje je zahvaćeno nedavnim poplavama u zvorničkoj opštini, živi nekoliko porodica radnika kompanije “Alumina”.

“U najugroženijoj ulici u ovom naselju, gdje su velike naslage mulja `okovale` kuće naših radnika, Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva je angažovala mašine firme `Iskop` iz Zvornika, da bi sanirali posljedice poplave. U te svrhe iz kase sindikata biće izdvojeno 1.000 KM”, rekao je Smiljanić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments