Sezona grijanja počela ranije

0

„Gradska toplana“ na Palama zbog hladnog vremena počela je sezonu grijanja pet dana ranije, a planirani radovi i nabavka drvnog otpada obavljeni su na vrijeme, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Nenad Pavlović.

Pavlović je istakao da je sezona grijanja trebalo da počne 15. oktobra, ali da su zbog nižih temperatura odlučili za raniji početak.

„Mogući su manji kvarovi na instalacijama, ali naša ekipa odmah izlazi na lice mjesta i otklanja kvar“, rekao je Pavlović i pozvao građane da prijave sve eventualne kvarove kako bi imali što kvalitetnije grijanje.

On je istakao da je cijena grijanja na Palama ostala na prošlogodišnjem nivou i za stambene prostore košta 1,18 maraka po metru kvadratnom, za prostor vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova 2,40 KM, a za poslovne prostore 2,70 KM.

Pavlović je podsjetio da su cijene grijanja prošle sezone povećane za 15 odsto za stambene i 10 odsto za ostale objekte, ističući da je i poslije tog poskupljenja grijanje na Palama jeftinije nego u okruženju.

Pavlović je naveo da je naplata usluga grijanja na nivou između 82 i 85 odsto.

Prema njegovim riječima, „Gradska toplana“ na Palama zagrijava oko 50 000 metara kvadratnih stambenog prostora ili 700 stanova, oko 6 000 metara kvadratnih prostora u obrazovno-zdravstvenim ustanovama i oko 5 000 metara poslovnih prostora.

„Nemamo mogućnosti da širimo mrežu jer nam je takav sistem, sve dok se ne stvore uslovi da se napravi nova toplana i obuhvati cijeli grad“, pojasnio je Pavlović i dodao da će sezona grijanja biti završena 15. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare