Šetnjom do zdravlja

0

ZVORNIK – Šetnjom učenika srednjih škola i građana do srednjovjekovne tvrđave Đurđev grad, Zvornik je danas obilježio Evropsku sedmicu mobilnosti, koja se završava 22. septembra.

Organizator ove aktivnosti za grad Zvornik Danica Subotić Pelemiš rekla je novinarima da se ovogodišnja Evropska sedmica mobilnosti fokusira na zdravo i održivo kretanje.

Ona je dodala da svaki pojedinac treba da doprinese da okruženje i prirodu održava čistijom, a time i zdravijom, što će priroda višestruko vratiti.

Pelemiševa je rekla da su u šetnji učestvovali učenici srednjih škola i građani, pokazavši da Zvornik ima prilagođena mjesta i za masovne šetnje, što ga čini zdravom sredinom.

Jedan od učesnika šetnje, profesor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Stanislav Tomić naveo je da se ovom šetnjom šalje poruka da je kretanje izuzetno važno.

„Zdravlje ljudi je prioritet, a kretanje je jedna od najznačajnijih preventiva u tom smislu, pa zbog toga treba u Zvorniku afirmisati i promovisati te vrijednosti“, istakao je Tomić.

On je ocijenio da je kretanje posebno značajno za mlade jer je njihov način života takav da se sve manje kreću, te naglasio da treba insistirati na tome da mladi učestvuju u ovakvim aktivnostima koje treba češće organizovati.

Učesnici ove aktivnosti išli su od Zvornika, koji se nalazi na nadmorskoj visini oko 150 metara, do Đurđevog grada, čija je visinska kota na oko 450 metara stazom dugačkom 2,2 kilometra.

(www.palelive.com / Srna / Foto: TO Zvornik)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare