Šestoro najboljih matematičara na olimpijadi u Turskoj

0

Na Filozofskom fakultetu na Palama juče je održana 11. juniorska Matematička olimpijada BiH nakon koje je proglašeno šest najuspješnijih učenika koji će činiti ekipu BiH na 17. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja će biti održana u turskom gradu Antalija.


Najbolje znanje iz matematike danas su pokazali Tijana Babić iz Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“ iz Banjaluke, Milica Babić iz banjalučke Gimnazije, Berin Spahović učenik Sarajevo koledža, Maria Djedović iz Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ Tuzla, te Zlatko Salko Lagumdžija iz Internacionalne srednje škole u Sarajevu i Amar Kurić iz sarajevske Osnovne škole „Čengić Vila jedan“.

„Najbolje mlade matematičare u Tursku će voditi profesori Marko Ćitić sa Filozofskog fakultata na Palama i Vedad Letić sa Matematičkog fakulteta u Sarajevu“, rekao je Srni predsjednik Društva matematičara Republike Srpske Vidan Govedarica.

Juniorska balkanska matematička olimpijada biće održana od 21. do 26. juna, a troškove putovanja snosiće entitetska, odnosno kantonalna ministarstva obrazovanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare