Šestomjesečno zaposlenje za osmoro mladih Fočaka

0
Šestomjesečno zaposlenje za osmoro mladih Fočaka
ФОЧА, 8. МАРТА /СРНА/ - Начелник општине Фоча Радисав Машић и представници сарајевског Удружења "Прогрес" потписали су данас меморандум о наставку пројекта "Помоћ за самопомоћ" којим ће и ове године осморо младих Фочака из социјално осјетљивих категорија, добити прво шестомјесечно запослење и на тај начин стећи радна искуства.

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i predstavnici sarajevskog Udruženja „Progres“ potpisali su danas memorandum o nastavku projekta „Pomoć za samopomoć“, kojim će i ove godine osmoro mladih Fočaka iz socijalno osjetljivih kategorija dobiti prvo šestomjesečno zaposlenje i na taj način steći radna iskustva.

Opština Foča već šestu godinu u saradnji sa Udruženjem „Progres“ sprovodi ovaj projekat, čiji je cilj da se mladima, od 18 do 35 godina, omogući što veća konkurentnost na tržištu rada.

Osim što dobiju priliku da steknu prve radne vještine, mladi imaju mogućnost da nakon pola godine ostanu u radnom odnosu kod poslodavaca.

„U saradnji sa našim partnerima i ove godine od 1. maja zaposlićemo na šest mjeseci osmoro mladih iz socijalno osjetljivih kategorija i nastojati da njihovi poslodavci steknu povjerenje u njih i da oni ostanu u stalnom radnom odnosu“, rekao je Mašić.

Polovinu sredstava u ovom projektu obezbjeđuje opština, a drugu polovinu Udruženje „Progres“ iz Sarajeva, dok je uplata doprinosa obaveza poslodavaca.

Do sada je kroz ovaj program, koji se sprovodi u još devet opština u BiH uz podršku njemačke fondacije „Krila nade“, prošlo 40 mladih Fočaka, od kojih je 60 odsto ostalo u radnom odnosu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments