Šest lica uhapšeno zbog krađe šume

0

Šest lica uhapšeno je rano jutros u nastavku policijske akcije „Gora“ na području opštine Pale zbog sumnje da su paljansko Šumsko gazdinstvo Jahorina oštetili za 143.348 KM i da su za sebe protivpravno pribavili imovinsku korist od 106. 266 KM, potvrdila je Srni portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

Šoja je precizirala da su ova lica osumnjičena da su od 25. februara do 4. jula, radeći na redovnoj sječi i izvozu šume u 61 odjeljenju Radne jedinice Pale pričinili manjak i otuđili 992 metra kubna drvnih sortimenata, čime su Šumsko gazdinstvo oštetili za ovaj iznos.

Akciju su jutros oko 6.00 časova izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima CJB Istočno Sarajevo.

Šoja je navela da je u toku kriminalistička obrada nad uhapšenim zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje službene isprave i šumska krađa.

Kako Srna nezvanično saznaje, jutros su uhapšeni vršilac dužnosti direktora ŠG „Jahorina“ Pale Uroš Kozomora, šef Radne jedinice Pale Nemanja Milinković, čuvar šuma Simo Abula, otpremač Bojan Živković, osnivač DOO „Terzić Mokro“ Delivoje Terzić i direktor ovog preduzeća Milivoje Terzić.


(www.rsplaneta.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare