Šesnaest godina od ubistva „Belog vuka“

0

Pripadnici jedinice „Beli vukovi“ obilježiće sutra na Palama 16 godina od svirepog, gnusnog i još nerasvijetljenog ubistva legendarnog komandanta ove elitne jedinice Vojske Republike Srpske Srđana Kneževića, Belog Vuka.

Polaganje vijenaca i cvijeća na Spomen-parku u Palama predviđeno je za sutra u 10.30 časova, najavljeno je iz Udruženja „Beli vukovi“.

Pripadnici i simpatizeri „Belih vukova“ i ove godine izražavaju ogorčenje zbog činjenice da pravosudne institucije ni nakon 16 godina nemaju odgovor na pitanje ko je ubio, a ko naredio i organizovao ubistvo njihovog legendarnog komandanta, koji je u vrijeme ubistva obavljao dužnost zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

„Beli vukovi“ su po ko zna koji put ponovili apel nadležnim pravosudnim organima i institucijama da konačno razriješe ubistvo Belog Vuka, koje doživljavaju kao teroristički akt.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas Srni da u posljednjih osam godina nijedna pravosudna institucija nije učinila bilo kakav pomak u istrazi i procesuiranju ubistava ne samo Srđana Kneževića, nego i bivšeg direktora SOD „Jahorina“ Riste Jugovića i nekadašnjeg načelnika CJB Istočno Sarajevo Željka Markovića.

Takav odnos Tužilaštva BiH, koje je, navodno, 2006. godine preuzelo ove predmete od Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, za Košarca je poruka da Tužilaštvo na čijem je čelu Goran Salihović predstavlja otuđeni centar moći koji ne poštuje domaće institucije, ali i „savršeno jasan dokaz da neko ili neki u pravosudnim institucijama BiH namjerno opstruišu istrage u ovim predmetima“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments