Šešlija: U ponedjeljak preseljenje pacijenata u novu bolnicu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je Srni da će u ponedjeljak, 18. marta, početi preseljenje pacijenata iz stare u novu zgradu bolnice, koja je opremljena najsavremenijom opremom.

Šešlija je naglasio da su u toku posljednje pripreme za ulazak prvih pacijenata.

“U ponedjeljak prvi pacijenti biće premješteni u novi objekat. Prvo ćemo krenuti sa preseljenjem pacijenata iz nehirurških odjeljenja, a onda iz ostalih”, istakao je Šešlija.

On je rekao da je plan da od ulaska prvog pacijenta u narednih 30 do 40 dana kompletan rad bolnice bude u novom objektu.

Šešlija je istakao da je, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, dobijen najsavremeniji i najmoderniji objekat za pružanje medicinske zaštite sekundarnog nivoa u Republici Srpskoj.

On je zahvalio tadašnjim predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i premijeru Željki Cvijanović na razumijevanju i volji da građanima Istočnog Sarajeva bude obezbijeđena mogućnost da zdravstvenu zaštitu obavljaju u jednom od najmodernijih objekata u regionu.

“Izgradnja nove bolnice koštala je oko 60 miliona KM i opremljena je najsavremenijom opremom evropskih proizvođača”, kazao je Šešlija i dodao da je ovo bio dug proces da se sve i nemedicinske komponente i mašinska postrojenja prilagode bolničkom liječenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments