Šešlija: U kovid odjeljenju 30 pacijenata, jedna osoba na respiratoru

0

ISTOČNO SARAJEVO – U kovid odjeljenju Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu trenutno je na liječenju 30 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od čega je jedna osoba na respiratoru, izjavio je danas Srni direktor Bolnice Nebojša Šešlija.

Navodeći da je maksimalan kapacitet bolničkog kovid odjeljenja 42 pacijenta, Šešlija je upozorio da se situacija u vezi sa zarazom virusom korona na području regije koju pokriva ova zdravstvena ustanova usložnjava, što se vidi po značajnom prilivu pacijenata u bolnicu.

On je pohvalio angažman domova zdravlja, za koje je rekao da rade izuzetno dobar posao.

„LJekari iz domova zdravlja u saradnji sa doktorima sa kovid odjeljenja Bolnice `Srbija` ordiniraju terapiju oboljelima od virusa korona i pokušavaju što više pacijenata izliječiti u kućnim uslovima. U situacijama kad to ne uspiju, upućuju se na bolničko liječenje“, objasnio je Šešlija.

On je naveo da Bolnica „Srbija“ raspolaže dovoljnim količinama opreme za borbu protiv virusa korona, ali da je primjetan zamor osoblja koje već duži period rade u kovid odjeljenju u izmijenjenom režimu rada.

„Sve je izvjesnije da ćemo morati pristupiti preraspodjeli i osoblje iz bolničkog odjeljenja prebaciti u kovid odjeljenje“, zaključio je Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare