Šešlija: Medicinski tehničari su stub svake zdravstvene ustanove

0

ISTOČNO SARAJEVO – Medicinski tehničari su stub svake zdravstvene ustanove i ljudi koji kontinuirano daju najveću podršku svim pacijentima, rekao je direktor Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija.

Šešlija je pred početak okruglog stola medicinskih sestara i tehničara o jačanju sestrinstva, koji je organizovan povodom obilježavanja Dana bolnice, rekao novinarima da samo kvalitetnom edukacijom i praćenjem svih noviteta u liječenju pacijenata mogu pružiti i najkvalitetniju uslugu svim pacijentima.

On je naglasio da Bolnica „Srbija“ želi da prati trendove i da u narednim godinama kontinuirano predstavlja nove standarde u liječenju pacijenata i brizi o pacijentima na području regije.

Šešlija je dodao da se manifestacija nastavlja sutra obukom za kardiopulmonalnu reanimaciju, a završava simpozijumom o aktuelnostima u hirurškom liječenju, gdje će imati predavanja najeminentnijih stručnjaka iz cijelog regiona.

Glavna sestra u Bolnici „Srbija“ Borjana Petrović istakla je da su medicinske sestre jedna profesija, a mnogo uloga i da je zdravstveni sistem neodrživ bez njih.

„Medicinska sestra je ta koja prva dolazi u dodir sa pacijentom, i prati ga do samog izlaska iz bolnice i samo dobrom edukacijom i komunikacijskim vjetinama možemo da unaprijedimo svoj rad“, rekla je Petrovićenjva i dodala da su oni najbrojnija populacija u zdravstvenom sistemu zbog čega moraju da kontinuirano rade na svom usavršavanju.

Predstavnik Medicinskog fakulteta u Foči Jelena Pavlović istakla je da je Bolnica „Srbija“ na ponos svim građanima, a menadžmentu i zaposlenim poželjela uspješan rad i srećnu 101. godinu koju danas obilježavaju.

Pavlovićeva je naglasila da u Bolnici „Srbija“ vlada veliko poštovanje, rad na socijalizaciji zaposlenih, pomoć i podrška za kontinuirano obrazovanje i usavršavanje svih zaposlenih, što je veoma važno za ovu struku.

Ona je istakla da Bolnica Srbija ide u susret novinama za ljekarsku i sestrinsku struku, te se nada da će tako ostati.

Medicinar zdravstvene njege Vuka Popić zahvalila je menadžmentu Bolnice „Srbija“ koji je prepoznao potrebu za kontinuiranom edukacijom medicinskih sestara, a posebno što su u posljednjem periodu dobili veliki broj mladih sestara kojima će ova edukacija značajno pomoći u daljem radu.

(www.palelive.com / Srna / Foto: „Bolnica Srbija“)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare