Шеранић: Обољели имају и многе друге потребе у чему им треба помоћи

0

БАЊАЛУКА – Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да обољели од ријетких болести имају не само здравствене, већ и многе друге потребе у свом животу у чему им треба помоћи.

„Морамо да размишљамо и о школству, запослењу, о раду и самосталном животу обољелих од ријетких болести гд‌је ми, као институције, можемо да им помогнемо“, рекао је Шеранић вечерас новинарима у Бањалуци гд‌је присуствује скупу „У сусрет Дану ријетких болести“.

Он је изразио наду да ће се у наредном периоду моћи разговарати и о овим темама захваљујући упорности Савеза и подршки институција.

Шеранић је захвалио српском члану предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, супруги предсједника Србије Тамари Вучић и предсједнику Савеза за ријетке болести Републике Српске Биљани Котур на упорности и подршци коју пружају Савезу, д‌јеци и одраслим особама обољелим од ријетких болести.

Поводом Међународног дана ријетких болести, Шеранић је истакао да сви треба да се замисле како се може помоћи овим особама.

Цвијановићева и Вучићева су претходно имале састанак у Палати Републике и том приликом су изразиле пуну подршку организацијама и удружењима које се баве унапређењем положаја д‌јеце и одраслих који пате од различитих ријетких болести и породицама које се сусрећу са великим изазовима у процесу лијечења.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare