Seniori i juniorke „Glasinca“ treći na prvenstvu Srpske

0

SOKOLAC – Seniori i juniorke Streljačkog kluba „Glasinac“ sa Sokoca osvojili su treće mjesto na prvenstvu Republike Srpske u streljaštvu održanom u Trebinju, rekao je Srni trener ovog kluba Ognjen Mijatović.

Takmičenje je održano juče u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u disciplinama standardna vazdušna puška i vazdušni pištolj, prema međunarodnom olimpijskom programu.

Mijatović je naveo da su u seniorskoj ekipi „Glasinca“ nastupili Marinko Janković, Marko Jagodić i Aleksandar Zoranović, a u juniorskoj ekipi Ana Pejić, Marijana Mijatović i Marijana Kosorić, koje po godinama pripadaju grupi pionirki, ali su nastupile u juniorskoj kategoriji.

„Zadovoljan sam rezultatima ostvarenim na prvenstvu Srpske jer je, zbog smjene generacija u Klubu, riječ o podmlađenoj ekipi pred kojom je svijetla streljačka budućnost“, rekao je Mijatović.

On je napomenuo da je „Glasinac“ u prethodnim godinama na takmičenjima često bio među tri najbolje ekipe, ali da je pandemija „učinila svoje“ i otežala održavanje treninga i takmičenja, koja su veoma značajna za ukupan plasman u godini i kontinuitet rada Kluba.

Mijatović je izrazio zahvalnost organizatoru ovog prvenstva, Streljačkom klubu „Leotar“ iz Trebinja, za dobru organizaciju takmičenja u skladu sa preventivnim mjerama od zaštite širenja virusa korona.

On je potsjetio da je strijelac „Glasinca“ Marinko Janković bio prvak Republike Srpske u 2018. godini, a njegova klupska koleginica Jovana Mačar Janković vicešampionka Srpske u 2016.

Streljački klub „Glasinac“ osnovan je 2012. godine i sada ima tridesetak članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare