Šehovac: Povećan broj saobraćajnih nezgoda

0

Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo u prva tri mjeseca ove godine dogodilo se 238 saobraćajnih nezgoda, što je 20,2 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, rekao je načelnik Sektora uniformisane policije Branimir Šehovac.

Šehovac je na konferenciji za novinare istakao da je u saobraćajnim nezgodama u posmatranom periodu stradalo 65 lica ili jedno manje u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine, od čega tri smrtno, 16 teže i 46 lakše povrijeđeno.

„Na povećan broj saobraćajnih nezgoda uticali su prvenstveno vremenski uslovi, jer su se na poledici i mokrom kolovozu dogodile 163 saobraćajne nezgode ili 68 odsto“, rekao je Šehovac i dodao da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina uslovima i stanju puta i alkohol.

Prema njegovim riječima, zbog alkohola je iz saobraćaja isključeno 336 vozača, zbog upravljanja vozilom prije položenog vozačkog 185, a zbog vožnje pod dejstvom opijata 13 vozača.

On je rekao da je u saobraćaju registrovano 6.587 prekršaja.

Šehovac kaže da je za prva tri mjeseca evidentirano 94 narušavanja javnog reda i mira ili 5,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Prema njegovim riječima, registrovano je 20 prekršaja, podneseno 25 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručen 81 prekršajni nalog protiv 116 lica, među kojima 23 povratnika i dva maloljetnika.

On je rekao da su najčešći uzroci narušavanja javnog reda i mira međukomšijske i ostale netrpeljivosti, a najčešće su prekršaji činjeni na ulici i u ugostiteljskim objektima.

Šehovac je naglasio da je za prva tri mjeseca registrovano 18 slučajeva nasilja porodici, koje je počinilo 19 lica od kojih 16 muškaraca i tri žene.

Za orva tri mjeseca održano je pet foruma za bezbjednost, realizovano 58 preventivnih kampanja i predavanja u školama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare