Šehovac posjetio hrabre policajce u bolnici

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac posjetio je danas policajce Mirzu Karovića i Dobra Skakavca, koji se oporavljaju u Bolnici “Srbija” od povreda zadobijenih prilikom spašavanja dvoje djece iz požara stana u naselju Dobrinja četiri, opština Istočna Ilidža.

On je Karoviću i Skakavcu čestitao na iskazanoj hrabrosti i činjenici da nisu razmišljali o ugroženosti svojih života da juče iz požara spasu dvoje djece od sedam i devet godina.

“Oni su ispunili zadatak u zaštiti lične i imovinske bezbjednosti građana”, istakao je Šehovac.

On je naveo da su u ovoj akciji učestvovali policijski službenici više organizacionih jedinica koji su, osim spasavanja djece, uspjeli i da lokalizuju požar koji je prijetio da zahvati krov zgrade.

“Nakon njihovog izlaska iz bonice organizovaćemo prijem za sve pripadnike policije koji su učestvovali u gašenju požara i spašavanju maloljetne djece”, rekao je Šehovac.

Doktor Anita Kovačević rekla je da su povrijeđeni policajci stabilni, dobrog opšteg stanja i da nisu životno ugroženi.

“Policajci su prethodno bili zbrinuti u nadležnom Domu zdravlja gdje su inhalirani i gdje im je ukazana prva medicinska pomoć. Oni su hospitalizovani više iz preventivnih razloga”, istakla je Kovačevićeva.

Karović i Skakavac ističu da bi ovo što su oni uradili uradio svako od građana ko bi se našao u situaciji da treba nekome da pomogne.

“To je bila naša obaveza u skladu sa našim ovlaštenjima”, rekao je Skakavac.

Karović i Skakavac su juče, tokom obavljanja redovnih poslova u 12.30 časova uočili požar u potkrovlju petospratne zgrade u Ulici Ive Andrića i brzom intervencijom spasili dvoje djece, a požar lokalizovali.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments