Sedam medalja za taekwondoiste u Doboju

0

U subotu, 01. oktobra 2016. godine u Doboju je održan tradicionalni, deseti po redu međunarodni turnir „Doboj open championship“, jedan od najjačih turnira u regionu, na kojem je ove godine učešće uzelo oko 250 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Makedonije.

Taekwon-do klub „Romanija“ je nastupila sa 3 takmičara. Osvojeno je ukupno 7 medalja, od toga 4 srebrne i 3 bronzane.

Bogdan Jugović je osvojio ukupno 3 medalje i to:
– Srebrnu medalju u formama, kategorija zeleni pojas – stariji kadeti, u zaista jakoj konkurenciji od 27 takmičara.
– U konkurenciji juniora, takođe je osvojio srebrnu medalju u formama u kategoriji zeleni pojas, u konkurenciji znatno starijih i iskusnijih takmičara.
– Srebrnu medalju u borbama za starije kadete u kategoriji do 55 kg, izgubivši tijesno od sjajnog takmičara iz Mađarske.

Kristijan Klačar je osvojio ukupno 4 medalje i to:
– Bronzanu medalju u formama, kategorija žuti pojas – juniori, u zaista jakoj konkurenciji.
– Bronzanu medalju u borbama, juniori u kategoriji do 57 kg, izgubivši tijesno u polufinalu od predstavnika Slovenije, inače juniorskog evropskog prvaka i polufinalistu nedavno održanog svjetskog prvenstva u Italiji.
– U konkurenciji seniora, osvojio je broznanu medalju u izvođenju formi u kategoriji žuti pojas, dok je u borbama za seniore do 57 kg osvojio srebrnu medalju, u konkurenciji dosta starijih i iskusnijih takmičara.

Sava Dragaš, i pored sjajnog nastupa, ovog puta nije uspio da se domogne medalje. Trener Kluba Dragiša Stanišić je i ove godine bio jedan od sudija na ovom turniru.

Taekwon-do klub „Romanija“ 2.10.2016. godine putuje u Dubrovnik u Hrvatsku, a nakon toga ih očekuje Prvenstvo Republike Srpske 28.10.2016. godine u Zvorniku.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare