Sažetak sa Odbojkaškog savjeta

0

Sastanak je održan 12.04.2013. godine u sali Opštine Pale. Inicijativu za sastanak dala je uprava Odbojkaškog kluba „Student“, smatrajući da se odbojka u Palama nalazi u vrlo teškoj situaciji. Sastanku je prisustvovalo oko 20 igrača, trenera, sportskih radnika i ljubitelja sporta. Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i referent za sport u Opštini Pale.

U uvodu su Darko Vučak, predsjednik „Studenta“ i Vladan Savić, prvi trener ekipe naveli razloge za sazivanje ovog sastanka i izložili ideju da svi odbojkaški klubovi u Palama budu ujedinjeni u jedan, sa ženskom i muškom ekipom i svim mlađim selekcijama. U najkraćem razlozi su: smanjenje ukupnih troškova, ojačavanje muške ekipe, objedinjavanje uprava u jednu sa ciljem lakšeg prikupljanje potrebnih sredstava, organizovaniji rad sa mlađim selekcijama… Predstavnici „Studenta“ su naglasili da je prijedlog za objedinjavanje klubova bez ijednog uslova.

Načelnik opštinskog odjeljenja rekao je da Opština Pale ne želi i ne može uticati da se klubovi ujedinjuju, pošto su oni udruženja građana i imaju svoje upravljačke strukture. On zna da je „Student“ i ranije pokretao identičnu inicijativu, ali da ostali klubovi to, iz nekog razloga, ne žele.

U daljoj raspravi učestvovalo je više prisutnih i mogli su se čuti različiti stavovi po pitanju ujedinjavanja odbojkaških klubova u Palama. Između ostalog govorilo se i o osnivanju sportskog društva kao načina rješavanja ukupnog problema sporta u Palama.

Ukazano je i na slab rad sa mlađim selekcijama, potrebu popularizacije i omasovljavanja odbojke među djecom, kao i korištenja domaćih stručnih kapaciteta koji evidentno postoje.

Rečeno je i da u Odbojkaškom klubu „Jahorina“ trenutno najveći problem predstavlja odlazak (spomenuta je i riječ rasprodaja) najboljih igračica. Nakon iznesenih mišljenja jasno je da postoji manjak informacija o dešavanjima u klubovima, kao i o načinu djelovanja odbojkaškog i sporta uopšte.

Na kraju je zaključeno da inicijativu za rješavanje postojećih problema treba nastaviti i tražiti nova rješenja za popravak situacije.

Odbojkaški klub „Student“ Pale

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare