Savčić: Povesti računa o zapošljavanju boraca

0

VIŠEGRAD – Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je Dan boraca prilika da se ukaže da je krajnje vrijeme da se povede računa o zapošljavanju demobilisanih i najboljih boraca iz proteklog rata koji su stvorili Republiku Srpsku.
Savčić je istakao da je zapošljavanje boračkih kategorija gorući problem koji opterećuje ovu populaciju i to će biti prvo i osnovno pitanje kojim će se BORS baviti u narednom periodu.

„Boračka organizacija može biti zadovoljna određenim stvarima kada je riječ o brizi o borcima ali sa mnogo stvari nismo zadovoljni. Riječ je o zapošljavanju demobilisanih boraca, odlikovanih i najboljih boraca koje je Vojska Republike Srpske imala u proteklom ratu“, rekao je Savčić na obilježavanju Dana boraca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i 212 godina od Prvog srpskog ustanka, koje je održano u manastiru Dobrun kod Višegrada.

Savčić je naglasio da su upravo ovi borci veoma često na biroima rada. On je dodao da su ti ljudi pokazali veliki patriotizam u proteklom ratu, a da im se sada traži dopunski patriotizam u vidu partijske knjižice.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da se u ovom danu poštuju prave vrijednosti i odaje počast svim žrtava koje su pale za nacionalni srpski interes.

Mišković je istakao da je današnji dan prilika da se da značaj pravim vrijednostima i moralu.

U manastiru Dobrun kod Višegrada danas je obilježan Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i 212 godina od Prvog srpskog ustanka.

Obilježavanje je održano u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske i Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske.

Parastos poginulim borcima Vojske Republike Srpske i srpskim ustanicima Vožda Karađorđa Petrovića služio je iguman manastira Dobrun Kalistrat, a zatim su položeni cvijeće na spomenik Voždu Karađorđu podignutom na spomeniku iznad manastira 2004. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare