Savčić: Koliko Srba treba da bude ubijeno da bi Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu?

1

BANJALUKA – Predsjednik Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Milomir Savčić smatra krajnje neprihvatljivom i nelogičnom odluku Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage u vezi sa ratnim zločinom počinjenim nad 39 osoba srpske nacionalnosti u Prijedoru 30. maja 1992. godine.

„Koliko to Srba treba da bude ubijeno da bi se prema kriterijumima Tužilaštva BiH podigla optužnica i da bi neko bio odgovoran?“, rekao je Savčić Srni.

Tužilaštvo BiH donijelo je odluku o nesprovođenju istrage u vezi sa ratnim zločinom počinjenim nad 39 osoba srpske nacionalnosti na području Prijedora 30. maja 1992. godine.

U napadu paravojnih Formacija na Prijedor u zoru 30. maja 1992. godine od 20 pripadnika Vojske Republike Srpske osam je ubijeno, osam ranjeno i četiri zarobljeno, a od 19 civila šest ubijeno i 13 ranjeno.

Taj datum se godinama obilježavao kao Dan grada Prijedora, da bi se prije desetak godina vratio stari datum, 16. maj, dan prvog oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu. Od tada, 30. maj, kao dan odbrane grada, obilježavaju organizacije od javnog značaja proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Opšte poznata je činjenice da za zločine počinjene nad Srpski narodom nema pravde. Nadati se da postoji neka vanzemljska pravda, koja sudi „ni po babu, ni po stričevima“.